АдминСофт ЕООД е един от седемте партньори по проект „Лидерска академия“, който е съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз и се осъществява в три държави – България, Словакия и Чехия. Координатор на проекта е Др. Йозеф Раабе Словакия. Период на изпълнение: 01/05/2022 – 30/04/2025 г. Номер на проекта: 2021-1-SK01-KA220-SCH-000034355.

Проектът ще предложи набор от методи и мерки в подкрепа на директорите на образователните институции (училища и детски градини), които са изправени пред предизвикателствата на дигиталната трансформация, увеличената автономия и възстановяването от последиците от кризата, породена от КОВИД-19.

Проектът си поставя за цел да предостави подкрепа на ръководителите в сферата на образованието при интегрирането на добри практики и методи в ежедневните дейности и изграждане на съвременна, динамична, отдадена и професионална среда в ръководените от тях институции чрез повишаване на компетентностите за лидерство и управление.

В резултат на проекта ще бъдат разработени три основни продукта:

 

  • Наръчник на Лидерската академия – методическо ръководство за училищни директори по ПНСН (Променливост, Несигурност, Сложност и Неяснота; от англ. Volantility, Uncertainty, Complexity and Ambiguity) в пост-КОВИД света с фокус върху ефективни лидерски техники, управление на кризи, устойчивост, управление на промяната, делегиране, мотивиране, комуникация и др.;
  • Платформа на Лидерската академия – онлайн среда за отворени образователни ресурси. Платформата ще включва електронни публикации и информация за лидерството; примери за най-добри практики в училищното ръководство и конкретни казуси, установени в рамките на проекта; база данни с контакти на обучители по училищно управление, която ще подпомогне трансформацията в прилаганите лидерски практики;
  • Методология за професионални групи по интереси – методология за създаване и провеждане на структурирани занимания за професионално развитие на училищни лидери, модерирани от обучители.

За повече информация: